Využitie tatranského profilu a palubiek

Tatranský profil a palubky slúži na označenie takmer toho istého. Ide o drevený obklad, ktorý sa nazýva tiež obkladové palubky alebo sa môžete tiež stretnúť s označením drevené dosky. Tento materiál je takmer výhradne vyhotovený z prírodných ihličnanov, ako je napríklad drevený smrek, borovica či severský smrek.

Takýto tatranský profil v praxi využijete na množstvo účelov, medzi ktoré patrí napríklad vnútorné obloženie stien alebo fasády z vonkajšej strany, taktiež ho môžete využiť na podbitie stropov alebo strechy. Palubky vám vynikajúco poslúžia aj ako drevená podlaha na terasu, podlaha okolo bazéna alebo na interiérovú podlahu.

Možno povedať, že životnosť palubiek záleží v prvom rade od druhu použitého dreva, ktorým je predovšetkým spomínaný smrek alebo borovica. Taktiež záleží, či tento tatranský profil využijete v interiéri alebo v exteriéri. V neposlednom rade netreba zabúdať na to, že životnosť akéhokoľvek materiálu bude dlhšia, ak mu doprajete pravidelnú starostlivosť, a to napríklad kvalitou a pravidelnosťou náteru.

Jednou z veľkých výhod tatranského profilu spočíva aj v tom, že sa v ňom nachádza perodrážka. Ide o veľmi kvalitný systém, ktorý slúži na praktickú montáž tohto dreveného obkladu, a to predovšetkým v prípade stien a stropov. Tá je potom veľmi jednoduchá. Takýto tatranský profil je ukončený časťou, ktorá sa nazýva pero a na druhej strane je drážka. Tieto jednotlivé kusy do seba potom vynikajúco zapadajú a zanechávajú po sebe len minimálne špáry. Vďaka tomu je materiál jednoliaty a pôsobí ucelene. Dokáže tiež pripomínať skutočnú drevenú konštrukciu, ako býva napríklad na zruboch.

Tatranský profil či už spomínaná palubka sa stávajú čoraz väčšmi obľúbenou súčasťou domov, chát alebo iných príbytkov. Dokážu prekvapiť primeranou cenou a tiež kvalitou, ktorá bude slúžiť svojmu účelu mnoho rokov.

Kontakt na predajcu tatranského profilu: info@tatranskyprofil.sk

Read More


Záhradné altánky – na čo poslúžia?

Záhradné altánky sa stávajú čoraz obľúbenejšou súčasťou záhrad a niet sa čomu čudovať. Najmä počas letných dní môžu byť skvelým miestom, kam si prídete oddýchnuť s chladeným nápojom alebo taktiež pracovať. Predovšetkým ak máte vo vašej záhrade menej tieňa, takéto miesto skutočne oceníte.

Takéto záhradné altánky sú zvyčajne voľne stojace a majú nielen okrasný účel, ale nepochybne aj funkčný. Môžu byť pritom rôznych tvarov, či už sú to osemstranné altánky, štvorcové, oválne alebo obdĺžnikové záhradné altánky.

A teraz to najdôležitejšie. Na čo sa záhradné altánky využívajú? Slúžia naozaj na množstvo účelov, ale je to v prvom rade relax. Do menšieho altánku môžete umiestniť rôzny záhradný nábytok či hojdaciu sieť, ktorá vám prinesie množstvo príjemných chvíľ. Avšak funguje to aj opačne. V prípade nepriaznivého počasia sú záhradné altánky skvelým miestom, kam sa ukryjete. Môžete tam umiestniť taktiež stôl a užívať si tak stolovanie pod holým nebom. V neposlednom rade môžu byť taktiež príjemným miestom, kde nájdete pokoj na svoju prácu.

Vedeli ste však, že takéto altánky využívali už aj naši predkovia a možno ich nájsť v rôznych krajinách? V Egypte sa takéto stavby umiestňovali do záhrad a pestoval sa v nich napríklad vinič. Naopak, Peržania, a to predovšetkým v bohatých častiach mesta využívali tieto altánky ako miesto obchodných transakcií. V neposlednom rade Číňania a Japonci si v nich budovali dokonca chrámy, pavilóny či čajovne.

Dizajn sa od minulosti až po súčasnosť rôznil a dnes si môžete vybrať altánok, ktorý bude maximálne slúžiť vašim potrebám a tiež účelu, na aký ho chcete využívať. Je nepochybne skvelou investíciou a je na vás, aký tvar bude mať váš altánok, čím bude vybavený a či bude prípadne aj krytý. Prajeme vám veľa šťastných chvíľ v ňom, ak sa rozhodnete si ho zadovážiť!

Kontakt na predajcu a staviteľa záhradných altánkov: obchod@chatkylemon.sk

Read More


Krásny plot pre váš domov!

Zamýšľate sa v súčasnosti nad výberom plotu? Možností je pomerne veľa – môžete sa rozhodovať, či si zvolíte takú alebo onakú farbu. Ďalšou otázkou, ktorú môžete zvažovať je, či budete chcieť klasický alebo priemyselný plot alebo či budete chcieť k nemu aj bránu. A čo ďalej materiál, typ, farba alebo výška oplotenia?

Kým v minulosti bolo primárnou úlohou plotu ochrániť pozemok pred prípadnými zlodejmi, dnes má predovšetkým estetickú funkciu, pretože pred zlodejmi nás ochránia bezpečnostné systémy. Jeho cieľom je zabezpečiť útulnosť a aj isté súkromie. Treba myslieť na to, že rôzne druhy plotov sa montujú rôzne. Každý plot však potrebuje čo najlepšie ukotvenie v jeho základe, a to predovšetkým vtedy, ak je umiestnený na svahovitom teréne alebo pokiaľ je podklad sypký. Napríklad pletivové či drevené ploty potrebujú iba upevnenie pomocou zabetónových kovových spojok alebo kovových držiakov.

Pri výbere plotu určite myslite na to, že by mal ladiť so štýlom domu. Ak je dom postavený skôr v klasickom štýle, vyberajte aj takýto druh plotu a opačne. Či chcete alebo nie, dôležitá je taktiež farba, ktorú je najlepšie ladiť s farbou fasády, strechy či dlaždíc, a podobne. Plot môže byť pritom jednofarebný alebo vo farebných kombináciách.

Vedeli ste, že ploty bývajú častokrát aj podceňované? Niektoré domy majú síce krásne záhrady, ale mnohokrát im chýba práve pekný plot a obklopuje ich iba pletivo či betónový múr. Vyberajte svoj plot svedomito. V konečnom dôsledku bude bariérou vášho pozemku, ale aj určitým estetickým prvkom vo vašom domove.

Okrem bezpečnosti majú kvalitné ploty výhodu v tom, že chránia pred silným a nárazovým vetrom či hlukom z ulice. Takéto benefity vám zabezpečí práve gabionový plot, ktorý je navyše úplne bezúdržbový, môže mať akúkoľvek farbu aj tvar a vydrží 50 rokov. Tak aký si vyberiete vy?

Kontakt na výrobcu gabionových plotov: obchod@gabionylemon.sk

Read More


Faktory ovplyvňujúce cenu vykurovania plynom

Plynoinštalácia je v dnešnej dobe veľmi bezpečná a v zásade nehrozí výbuch plynu, ale inštalácie musia byť riadne urobené a schválené plynárňou. Pozor si treba dať aj na ich správnu činnosť.

cene inštalácie plynového kúrenia je viacero komponentov. Patria sem náklady na projekt, geodetické služby, plynová skriňa, potvrdenie o pripojení, poplatok za pripojenie, náklady na stavebný materiál a prácu.

Inštalácia plynových inštalácií doma podlieha určitým pravidlám, z ktorých neexistujú žiadne výnimky. Ide predsa o bezpečné používanie plynu v domácnosti.

Jednoznačne treba zdôrazniť, že vyhotovenie projektov plynárenských zariadení môže vykonávať len osoba s príslušnou kvalifikáciou v odbore plynoinštalácie, čo ovplyvňuje jeho cenu.

Investor môže získať povolenie na výstavbu rodinného domu spolu so schémou vnútorných rozvodov plynu. Ak projekt inštalácie nebol predložený spolu so žiadosťou o stavebné povolenie alebo žiadosťou, malo by sa získať rozhodnutie o povolení a projekt by mal byť zadaný. Cena plynového vykurovacieho zariadenia bude teda závisieť aj od štádia výstavby.

Pri realizácii plynoinštalácie je potrebné viesť stavebný denník, pričom práce by mali byť zverené kvalifikovanej osobe alebo firme. Po ukončení výstavby musí byť každá plynoinštalácia skontrolovaná – musí byť vykonaná skúška tesnosti za prítomnosti stavbyvedúceho a príjemcu plynu, ktorý dostane vypracovanú správu.

Rôzne materiály, rôzne ceny

Cena inštalácie plynového kúrenia v domácnosti sa odvíja aj od regiónu krajiny a použitých materiálov, k cene technického návrhu však treba pripočítať aj náklady súvisiace s geodetickými službami. Okrem toho treba počítať s poplatkom za pripojenie.

Pokiaľ ide o materiály, môžete si vybrať bezšvíkové alebo švové oceľové rúry, ktoré sú spojené špeciálnymi závitovými tvarovkami z bielej liatiny. Nehrozí ani deformácia pod vplyvom vysokých teplôt a mechanického zaťaženia, ktoré ovplyvňujú inštaláciu plynu. Spojenie je možné aj spájkovať.

Plyn je bezpečne privádzaný do rodinného domu cez špeciálne polyetylénové potrubia s dobrou flexibilitou.

Problémom môže byť korózia a preto by mala byť plynová inštalácia z oceľových rúr riadne chránená náterom špeciálnymi antikoróznymi farbami. Hneď stojí za zmienku, že mimo budovy môžete použiť iba zvárané oceľové rúry, zatiaľ čo vo vnútri budovy to môžu byť rúry spojené špeciálnymi spojkami, navyše utesnené tesniacimi pastami alebo teflónovými páskami.

Read More


Oprava bazéna, lahko a stručne!

Bazén sa často stáva obľúbenou súčasťou rodinného domu. Postupne sa však niektoré jeho časti, napríklad vplyvom počasia, času, sadaním konštrukcie alebo nevhodnými zásahmi jeho užívateľov opotrebujú a poškodia.

Pri výstavbe, ale aj pri oprave a rekonštrukcii bazéna, by sme si mali zvážiť technologický postup a vhodnosť použitého materiálu. Niektoré menšie opravy sa dajú urobiť svojpomocne, ale niektoré treba zveriť špecializovaným firmám, ktoré ponúkajú aj poradenstvo. Rekonštrukcie a opravy bazénov robíme najmä kvôli poruchám stavebného materiálu, pre poruchy na technologickej časti, prípadne pre zníženie nákladov na prevádzku. Nakoniec si svoj bazén vyčistíme, prípadne použijeme bazénový vysávač.

Poruchy dilatačných škár

Pri dlhodobom používaní bazénov sa stretávame s poruchami, ktoré nemusia mať vplyv na únik vody z bazénu, ale pôsobia neesteticky. Dôležité sú aj poruchy, ktoré ohrozujú hygienu prevádzky (usadzovanie nečistôt a tvorba živnej pôdy mikroorganizmov). Takými môžu byť poruchy dilatačných škár.

S dilatačnými škárami sa stretneme pri väčších betónových bazénoch. Bazén musí byť oddilatovaný od objektu, v ktorom je umiestnený. Dilatácia môže byť v ochodzi, v prepadovom žliabku, v dne bazéna, prípadne v mieste uloženia ochodze do nosných stien objektu. Častou poruchou je praskanie trvale pružného tmelu v dilatácii alebo oddeľovanie od podkladu. V niektorých prípadoch dochádza i k lomom keramiky v tesnej blízkosti dilatačnej škáry.

Na zabezpečenie vodonepriepustnosti a pružnosti dilatačnej škáry sa používajú tmely, gumové pásky, gumové kliny, tvarované gumové profily, profily z plastov, plechy. Do dilatačnej škáry sa vkladajú rôzne, podľa možností nenasiakavé materiály, ako sú korok, penové sklo, polystyrén, sklobit, optifol, styropor atď.

Vodotesnosť môžeme zabezpečiť aj vodotesnou povlakovou stierkou na bazény. Stierka je vodotesná, mrazuvzdorná a univerzálne použiteľná vnútri i vonku. Podklad musíme pre nanesením stierky dôkladne navlhčiť. Hotovú zmes zmiešame s vodou. Dostaneme plastickú – poddajnú hmotu, ktorú možno jednoducho a ľahko natierať i stierkovať, ba i striekať s pomocou kompresora. Spoľahlivo drží a nevyžaduje si nijaký podkladový náter ani adhézny mostík.

Vodotesnosť bazénov

Vodotesnosť sa dá zabezpečiť pri výstavbe i pri opravách a rekonštrukciách bazéna použitím jemne mletého cementu, jemne mletých prímesí, zostavením dobre spracovateľnej hutnej zmesi s nízkym vodným súčiniteľom a dlhodobým ošetrovaním tvrdnúceho betónu. Vhodné sú cementy s vysokou pevnosťou, s nízkym obsahom vápna a s vysokou jemnosťou mletia. Vodotesnosť možno vylepšiť, ak sa používa cement aktivovaný vibračným mletím alebo použitím jemne mletých prímesí (napr. vysokopecná granulovaná troska, popolček a pod.), prevzdušnenie betónu vhodným činidlom, prípadne spomaľovacie alebo urýchľovacie prísady. Používať treba vhodné kamenivo (prírodné alebo drvené). Kamenivo musíme zbaviť nečistôt, organických prímesí a má mať správnu veľkosť.

Utesnenie trhlín

Trhliny vznikajú z dôvodu nerovnomerného sadania bazéna. Ak sa trhliny v bazéne zväčšujú z dôvodu sadania bazéna, injektážou možno dodatočne zhutniť podkladové vrstvy pod bazénom, aby sme zamedzili ich ďalšiemu zväčšovaniu.

Trhliny môžeme utesniť rôznymi prípravkami na utesňovanie, alebo v prípade bazénov s povrchovou úpravou fóliami výmenou časti fólie. Na montovaných kovových bazénoch vymeníme poškodenú časť za novú alebo utesníme netesnosť. Ak vzniknú trhliny na fólii, toto miesto zalejeme zálievkou z tej istej hmoty, ako je fólia. Pri poškodení fólie plošného charakteru na poškodené miesto nalepíme nový kus fólie.

V prípade kovových bazénov trhlinu pozvárame. Následne zvar obrúsime, aby vznikol rovný povrch a nakoniec ho vyleštíme.

Trhliny vznikajú najmä pri bazénoch s keramickým obkladom. Škárovanie medzi keramickými obkladačkami nasiakne vodou, ktorá pri vonkajších bazénoch v zime zamrzne, a z dôvodu rozťažnosti ľadu vzniknú trhliny. Tieto trhliny môžeme utesniť napríklad rôznymi špeciálnymi stavebnými hmotami. Určitú časť keramického obkladu v mieste trhliny odstránime a do trhliny vtlačíme hmotu.

Read More


Jazdite na bicykli bez ruksaku. Prezradíme vám, ako mať so sebou všetko aj bez neho

Jazdenie bez akejkoľvek doplnkovej záťaže je snom viacerých cyklistov. Samozrejme, vyraziť na cesty bez mobilu, peňazí a ďalších potrebných vecí je nielen nerozvážne, ale dokonca nezodpovedné. Nebojte sa, nebudete vám radiť, aby ste tieto veci nechali doma. Práve naopak. Ponúkneme vám tipy, ako môžete spokojne bicyklovať a zároveň mať pri sebe všetko aj bez ruksaku.

So suchým zipsom prilepíte drobné veci o bicykel

Viacerí predajcovia ponúkajú odolné pásiky suchého zipsu, s ktorými môžete namiesto izolačnej pásky pohodlne pripnúť na rám rezervnú dušu alebo bombičky s CO2. Ak vám rám nevyhovuje, pokojne môžete použiť aj lyžiny sedla. V každom prípade sa vám so suchým zipsom bude pracovať ľahko i rýchlo a na rozdiel od izolačky ho budete môcť používať opakovane.

Brašna pod sedlom ukryje mobil i peňaženku

Jednou z alternatív obligátneho ruksaka na chrbte je aj brašna pod sedlo bicykla. Poskytuje pomerne veľký priestor na rôzne nevyhnutnosti a zároveň ich chráni pred nepriaznivým počasím, vodou alebo blatom.

Košík na fľašu nemusí slúžiť len na fľašu

Vziať si so sebou vodu na bicykel je nepochybne dôležité, no ak viete, že sa cestou niekde zastavíte a pitný režim si doplníte, nie je dôvod, aby ste tento priestor nevyužili účelnejšie. Dokonca dnes už nájdete aj také košíky na cyklofľaše, kde úplne bez problémov pripevníte multikľúč či ďalšie náležitosti. Novinkou sú kapsuly s úložným priestorom, ktoré sa vkladajú do košíka na fľašu, no do ich vnútra môžete poukladať kľúče, mobil a všetko, čo potrebujete.

Čo dokážu vrecká na oblečení (vetrovka, cyklonohavice)

Ak toho na cestu nepotrebujete veľa, bolo by naozaj zbytočné zmáčať si chrbát potom kvôli ruksaku. Povkladajte si drobnosti do vreciek na oblečení, zapnite zips a okrem toho, že sa zbytočne nezaťažíte, budete mať istotu, že o ne neprídete. Budete ich totiž mať stále pri sebe.

Ľadvinka pre tých, čo chcú mať veci pod kontrolou

Tí, ktorí nemajú radi ruksaky, no napriek tomu vyžadujú, aby mali svoje osobné veci pri sebe, si určite obľúbia ľadvinky. Tento praktický kúsok na prenášanie drobností existuje v rozličných veľkostiach, takže je veľmi pravdepodobné, že si pri nich každý príde na svoje.

Moderné i retro košíky na bicykel do mesta i do práce

Košíky na bicykel nie sú žiadnou novinkou, no ich dizajn sa od čias minulých príjemne zmenil. Dnes si teda môžete vyberať spomedzi prútených, kovových či kombinovaných predných a zadných košíkov ľubovoľný košík, ktorý vám bezpečne ponesie nákup i notebook a zároveň efektne doplní dizajn vášho bicykla.

Read More


Robotický vysávač a jeho výhody!

Robotický vysávač je malý, ale pomerne výkonný automatický vysávač. Väčšinou máva tvar disku a je vybavený senzormi. Jeho hlavná výhoda spočíva samozrejme  v tom, že  povysáva za vás. Dá sa načasovať tak, že svoju činnosť spustí, keď nie ste doma a vy sa z výletu či z práce vrátite do povysávanej domácnosti. 

Je to úplne bez námahy?

Samozrejme, je určite dobré, predtým ako bude vysávač v prevádzke, vyložiť na stôl napríklad jedálenské stoličky a celkovo podvíhať zo zeme veci, ktoré by mohli zavadzať. Každopádne to nie je nevyhnutné a väčšina vysávačov si s tým poradí úplne bez problémov a danému miestu sa jednoducho vyhne. Rôzne nerovnosti povrchov zvládajú rovnako veľmi dobre, takže vaša podlaha bude povysávaná luxusne aj keď ste pri jej pokladaní nepoužívali leveling system.

Existuje však veľa druhov robotických vysávačov a niektoré v tom budú šikovnejšie, niektoré menej. Potom sa samozrejme líšia aj ich ceny. Môžeme však povedať, že sa pohybujú približne od 2500 KČ až do 50000KČ.

Ešte stále sa rozhodujete, či sa vám kúpa robotického vysávača vyplatí? Tak presne pre Vás sme zhrnuli nasledujúce výhody:

  1. Šetrí čas!

V dnešnom svete viac ako kedykoľvek predtým platí, že čas sú peniaze. Ak patríte medzi pracujúcich rodičov s malými deťmi určite ho nemáte nazvyš a akékoľvek jeho ušetrenie oceníte. Raz a navždy sa tak môžete zbaviť časovo náročnej úlohy, ktoré navyše len málokoho baví.

  • Šikovná alternatíva k drahým upratovacím službám

Je úžasným pomocníkom aj pre ľudí, ktorí už z akýchkoľvek dôvodov využívajú upratovacie služby. Tohto pomocníka budete mať stále k dispozícii a všetku prácu urobí za vás kedykoľvek budete potrebovať, o ušetrených peniazoch nehovoriac.

  • Minimálna údržba

Robotický vysávač je vytrvalý stroj, ktorý pri správnom zaobchádzaní vydrží roky. Stačí vždy pred vysávaním odstrániť ostré predmety zo zeme, ktoré by mohli stroj poškodiť, podľa potreby meniť vrecká a vyčistiť filter a kefy. Žiadna ďalšia údržba nie je nutná.

Read More


Masívny nábytok v sebe nezaprie poctivosť ručné práce a prirodzenosť dreva

Hoci mnohé trendy sa upierajú k tomu, ako urobiť nábytok čo najľahší so snahou napodobniť prírodné materiály, má naozajstný masívny nábytok svoj zmysel. Žiadne napodobeniny, skutočné drevo, na ktorom sa odráža jeho prirodzené prírodné vlastnosti. Nábytok z masívu (z pravého dreva) je tiež ukážkou poctivej ručnej práce, ktorá dnes už sa nájde málokde. Ak hľadáte nábytok, ktorý nie je žiadnou imitáciou, siahnite po masívnom nábytku. Napriek svojej zdanlivej váhe môže byť pomerne skladný a predovšetkým jeho odolnosť nepredbehne nič, žiadny plast ani čokoľvek iné.

Masívny nábytok je kusom poctivého dreva

Drevo má niekoľko vlastností, ktoré žiadna syntetika skrátka nemá. Predovšetkým je to prirodzená obnoviteľnosť dreva. Vyberte si z bohatej ponuky nábytku z masívu, máme pre Vás napríklad jedálenské stoly z masívu či konferenčné stolíky z masívu. V masíve sa odráža cit ručné práce a prirodzená drevitá textúra povrchu.

Za ďalšie je to typická pevnosť a pri poklepe ihneď spoznáme, že ide o poctivý originál z kusu kvalitného dreva. Uplatňuje sa najmä dubové drevo, ktoré na výrobu masívneho nábytku je ideálne. V našej ponuke nájdete ako celomasívny nábytok, tak v kombinácii s kovom alebo sklom. A vybrať si môžete medzi tmavými a svetlými variantmi. Od jedálenských stolov z masívu až po praktické masívne lavice a štýlové konferenčné stolíky z masívu.

Pevný, odolný a prirodzený

Medzi prednosťami masívneho nábytku je určite jeho odolnosť a pevnosť. Stabilný, pevný nábytok, ktorý sa ani nehne. Spoľahnite sa kvalitu poctivého dreva, z ktorého profesionálne stolári vyrobí rovnako poctivý kus stola. Neuspokojte sa s náhradami, kvalitu masívu nič nemôže rovnocenne nahradiť.

A okrem toho, masívny nábytok nie je len historickým, nepraktickým vybavením. Je moderný a štýlový aj dnes a dáva vyniknúť prirodzenej kráse dreva vo svojej rýdzej podobe. Na drevko.sk máte k dispozícii kvalitný masívny nábytok, od jedálenských stolov z masívu až po masívnej lavice.

Vybavte tak obývaciu izbu alebo napríklad svoju pracovňu dreveným nábytkom, ktorý Vám bude slúžiť spoľahlivo veľa rokov. V pracovni oceníte tiež moderný, ale pevný regál z masívu k praktickému uloženiu množstva vecí. A samozrejme v jedálni sa bude vynímať masívny jedálenský stôl a stranou nie sú ani masívne barové stoličky a stolíky. Drevo je proste drevo, masívu sa nič nevyrovná, originál je vždy iba jeden.

Read More


Čo skutočne potrebujete do výbavičky pre bábätko!

Prípravy na príchod bábätka na svet pojíma každá nastávajúca matka rozdielne. Jedna sa zameria hlavne na zdravé stravovanie, chodí plávať, cvičí tehotenskú jógu a výbavičku rieši až v posledných mesiacoch, zatiaľ čo druhá mamička kupuje prvé oblečenie pre bábätko už po odchode z prvej tehotenskej poradne. Niekto sa pripravuje hlavne psychicky, číta tehotenské knižky a knižky o novorodeniatkach, zatiaľ, čo druhá to necháva na inštinkt.  Každopádne to, čo je v prípravách pre každú maminku rovnaké je zaobstaranie si základnej výbavičky, ktorú každé bábätko potrebuje rovnako. A čo to teda konkrétne je? Na to sa môžeme pozrieť spolu s nami v nasledujúcich riadkoch.

Skutočne minimalistická výbavička

Napriek reklamným ťahom, ktoré na nastávajúcu maminku všade číhajú, je základná výbavička pomerne minimálna. Nie, skutočne tam nepatrí hracia sada malý stavbár s nákladiakmi a miešačkou na betón ani bábika Dolly.

  • Postieľka  – v niektorých prípadoch ani tá nie je úplne nutná a dieťatko spí jednoducho v posteli s rodičmi. Ak sa však pre nejakú rozhodnete je dobré zvážiť nábytok na mieru. Postieľky sa často predávajú už aj s mantinelom do postieľky, ktorý minimálne v prvých mesiacoch určite oceníte
  • Kočík alebo šatka na nosenie bábätka
  • Perinka
  • Oblečenie
  • Vanička
  • Plienky

Všetko ostatné ako prebaľovací pult, vankúš na kojenie, hrazdička a podobne sú veci, ktoré vám život možno uľahčia, ale určite nie sú nevyhnutné. Samy postupne prídete na to, čo by sa vám ešte hodilo a môžete to postupne dokupovať. Myslím, že je to lepšie riešenie ako nakúpiť drahé zbytočnosti, na ktoré vám akurát tak sadá prah.

Read More


Dary zeme ukryté v liečivých olejoch

Naša zem nám ponúka množstvo darov, ktoré môžeme využívať. Každá rastlina obsahuje prírodné aromatické zložky obsiahnuté či už v jej kvetoch, stonke alebo plodoch. Vône a esenciálne oleje dokážu ovplyvňovať naše nálady, prežívanie, dokážu nás povzbudiť, ale aj liečiť. Priaznivé účinky a vlastnosti esenciálnych a éterických olejov poznali už v starovekom Egypte a využívali ich neskôr aj Gréci či Rimania. Čím sú esenciálne oleje doTerra výnimočné?

Esenciálne oleje priaznivo pôsobia tak, ako na psychiku, tak aj na fyzické zdravie. Dokážu ničiť vírusy, baktérie aj infekcie. Esenciálne oleje doTerra sú zárukou najvyššej kvality, sú čisté, prírodné a neobsahujú žiadne prídavné látky či umelé prísady.

DoTerra ako výnimočný dar Zeme

Spoločnosť doTerra vznikla v roku 2008 s hlavným poslaním a cieľom zdieľať najkvalitnejšie esenciálne oleje so svetom. Spoločnosť vznikla na základe iniciatívy skupiny odborníkov v oblasti zdravotníctva a obchodu, ktorí si uvedomili si neuveriteľné výhody vyplývajúce z využívania zdrojov, ktoré naša zem ponúka. Aj samotný názov spoločnosti odkazuje na to, že zem je skutočné plná darov, ktoré nám môžu pomáhať. DoTerra ako pojem pochádza z latinčiny a znamená „Dar Zeme“.

Čisté a kvalitné esenciálne oleje pre celú rodinu

Prvou výzvou, ktorú spoločnosť doTerra mala prekonať, bolo stanoviť taký štandard kvality v priemysle, ktorý doposiaľ neexistoval. DoTerra oleje nie sú len obyčajné esenciálne oleje do domácností pre ľudí na celom svete. Sú výnimočné a jedinečné, pretože ide o najčistejšie a najkvalitnejšie esenciálne oleje. Tak ich môžu rodiny využívať s istotou, že používajú to najlepšie na podporu zdravia a pohody pre svojich najbližších. Tento záväzok viedol k vytvoreniu nového štandardu kvality CPTG Certified Pure Therapeutic Grade®.

Prvá ponuka esenciálnych olejov doTerra spočívala v 25 jednoduchých olejoch a 10 zmesiach. Do predaja bola uvedená 25. apríla 2008. Od tej doby sa však ponuka doTerra esenciálnych olejov rozrástla o omnoho viac nielen jednotlivých olejov, ale aj olejových zmesí. Ponuka obsahuje aj výživové, kúpeľové produkty či produkty zdravého životného štýlu založené na technológiách éterických olejov a komplexnej wellness filozofii.

Spoločnosť doTerra sídli v modernom zariadení Pleasant Grove v Utahu. Na jej fungovaní sa okrem odborníkov v oblasti zdravotníctva a obchodu podieľa aj sieť remeselníkov a liehovarov, bez ktorých by sa misiu spoločnosti darilo plniť len ťažko. Aj vďaka tomu, že sa spoločnosť doTerra stala dôveryhodným partnerom v priemysle esenciálnych olejov, bola schopná pomôcť komunitám zlepšiť si svoju vlastnú ekonomickú budúcnosť.

Obľúbené esenciálne oleje

Ponuka esenciálnych olejov doTerra je široká, a tak si určite vyberiete ten svoj. Najčastejšie využívané a najobľúbenejšie esenciálne oleje doTerra sú napríklad čajovníkový (tea tree) olej, ktorý má antibakteriálne účinky, upokojujúci levanduľový doTerra olej či citrónový olej, ktorý pomáha pri očiste tela a podporuje trávenie. V ponuke od naturhome.sk nájdete esenciálne oleje doTerra presne podľa toho, aký problém potrebujete riešiť. Či už vás trápia bolesti hlavy, prechladnutie, alergie, nespavosť, oslabená imunita, kožné problémy alebo hľadáte spôsoby, ako eliminovať stres a navodiť si doma či v práci príjemnú atmosféru, na naturehome.sk nájdete riešenie v podobe esenciálnych olejov doTerra

Esenciálne oleje doTerra, ktoré nájdete na naturhome.sk, sú zárukou najvyššej kvality, sú čisté a prírodné bez akýchkoľvek prídavných látok a umelých prísad. Využívať ich môžete do difuzéra, alebo si kvapnite pár kvapiek do dlaní a zhlboka sa nadýchnite. Esenciálne oleje doTerra sú tiež vhodné aj na masáže a niektoré z nich sa používajú aj zvnútra.

Read More


Potrebujeme kočík. Kam sa vybrať na nákup?

Kočíky sú takým špecifickým tovarom, že určite každý vie, kam sa v skutočnosti vyberiete, aby ste si mohli vybrať ten pravý. Samozrejme, myslíte si správne, obchod s detskými potrebami je to správne miesto, kde budúci rodičia zoženú všetko, čo budú v najbližších mesiacoch potrebovať.  Ak žijete v hlavnom meste Slovenska, potom máte s najväčšou pravdepodobnosťou k dispozícii ten najširší sortiment, aký by ste v rámci našej krajiny mohli zohnať. Je to hlavne preto, že v Bratislave sídli mnoho pobočiek rôznorodých firiem, je omnoho vyšší dopyt, a preto sa predávajúci snažia vyhovieť dostatočne rôznorodou ponukou. V hlavnom meste je oveľa vyšší počet detských obchodov než v menších slovenských mestách, a tak musia obchodníci o zákazníka trošku zabojovať. Pod vplyvom všetkých spomenutých, ale aj mnohých ďalších faktorov si môže zákazník vyberať.  Takže, ktorý detský obchod v Bratislave bude tým, kam by ste sa mali vybrať poobzerať si kočíky?

Samozrejme, je potrebné spomenúť, že každý správny obchod by mal mať aj eshop. Čiže nižšie spomenuté platí vo väčšine prípadov aj pre eshop, len stačí telefonicky kontaktovať pani majiteľku obchodíku.

Detský obchod v Bratislave ako žiadny iný!

Ak chcete mať príjemný pocit a zážitok z nakupovania, potom by ste určite nemali obísť predajňu Baby Raptor. Tento detský eshop v Bratislave si svojich zákazníkov získa nielen kvalitným a pestrým tovarom, ale predovšetkým ústretovým a milým prístupom.

Začnime teda pekne po poriadku. Priamo pred obchodom na vás čaká parkovacie miesto. Je to maličký detail, vďaka ktorému mnohým padne kameň zo srdca. Nebudete nútený trikrát obísť ulicu, aby ste niekam mohli zaparkovať. Je to zároveň perfektná pomoc. Ak navštívite Baby Raptor z dôvodu, že si chcete pozrieť napríklad kočíky, určite s jedným aj odídete. Perfektné je ale to, že máte auto hneď na skok. Predstavte si, že sa s kočíkom vlečiete niekoľko ulíc, aby ste ho mohli naložiť do auta. To by odradilo viacerých.

Cieľom je, aby sa zákazník cítil príjemne a aby si prípravy na príchod bábätka vychutnával plnými dúškami. Takéto nákupy by nemali byť stresujúce, mamička musí mať predsa v prvom rade kľud. Vtedy bude spokojné aj bábätko. Preto vám tento detský obchod v Bratislave okrem iného ponúka príjemné posedenie pri káve a ak prídete s dieťatkom, zabaví sa v detskom kútiku, ktorý je prichystaný práve na takéto situácie. 

Tip: Samozrejmosťou je odborná konzultácia pred pôrodom a v prípade potreby ponúkajú tzv. private shopping. Ak by vám nevyhovovali otváracie hodiny, prípadne príliš veľa ľudí v predajni, nie je problém dohodnúť sa na konkrétnom dni a čase, keď sa personál bude venovať iba vám a vašim požiadavkám. 

Ak vás zaujmú naše kočíky…

Baby Raptor ponúka kočíky rôznych značiek. Rozhodnúť sa môžete pre slovenské a české značky, ale tiež pre kočíky Britax Römer, ABC Design, Oyster, Hartan, Cybex, Zopa a iné. Ak si pozriete eshop, určite nájdete oveľa viac!
Tento jedinečný detský obchod v Bratislave ponúka svojim zákazníkom nielen údržbu kočíkov, ale tiež náhradné diely, aby boli vaše kočíky vždy tip-top. Ak by aj došlo k tomu, že bude potrebné kočík reklamovať, Baby Raptor je pripravený aj na tieto nepríjemné situácie. Bez akýchkoľvek problémov vám zapožičajú iný kočík, ktorý budete môcť využívať po dobu reklamácie vášho pôvodného kočíka. No nie sú super? Nečakajte, kým sa situácia ukľudní. Vyhľadajte svoj nový kočík už dnes a konzultujte ho telefonicky!

Read More


Affiliate marketing

Počuli ste to zaujímavo znejúce slovné spojenie affiliate marketing, ale nie je vám úplne jasné, čo to je, ako to funguje a či je to vhodné aj pre vás? V tomto článku vám objasníme všetky dôležité pojmy a tiež poskytneme návod ako s ním začať aby ste sa už v životných rozhodnutiach nemuseli spoliehať na mesačný horoskop. V sieti affiliate marketingu je toho veľa. Od športových kočíkov až po rezervácie ubytovania v Poprade.

Čo je to affiliate marketing?

Affiliate marketing je proces zarábania cez províziu cez sprostredkovaný predaj produktu inej firmy. Firma takto môže získať ďalší propagačný kanál a sprostredkovatelia môžu mať podiel z predaja. Jednoducho povedané, ak firma napríklad predáva šporotvé kočíky alebo rezervácie na ubytovanie v Poprade zaregistruje sa do affiliate programu a vy si môžete privyrobiť tým, že sporsredkujete nákup tohto tovaru alebo služby.

Čo affiliate marketing nie je?

Veľa ľudí, najmä začiatočníkov v affiliate marketingu, si myslí, že je to niečo, čo im zázračne prinesie peniaze na účet a popri tom si budú užívať niekde na pláži a čitať mesačný horoskop. Veľký omyl. Síce je pravda, že affiliate marketing vám časom dokáže pasívne zarábať, ale cesta k tomu je tŕnistá, pracná a trvá od niekoľkých mesiacov po niekoľko rokov, kým dokážete celý systém vyladiť tak, aby fungoval aj bez vás. A aj keď bude fungovať nejaký čas bez vás, neznamená to, že v dnešnom rýchlo meniacom sa svete bude tento systém pre vás pracovať donekonečna. Pravidelne na ňom budete potrebovať pracovať a vylepšovať ho.

Ako funguje affiliate marketing?

Affiliate marketing je postavený na štyroch pilieroch: firmy/inzerenti, publisher/affiliate partneri, affiliate systém a zákazníci. Affiliate marketing a jeho efektivitu ovplyvňujú najmä predávaný produkt, možnosť oslovenia vhodnej cieľovej skupiny, komunikácia medzi firmou a affiliate partnerom, silná znalosť trhu a potrieb zákazníkov.Nemôžete to brať ako jediný alebo hlavný zdroj príjmu. Affiliate marketing je iba jeden z mnohých spôsobov zarábania cez internet. Niektoré spôsoby zarábajú viac, niektoré menej. Konkrétne cez affiliate marketing sa nedajú zarobiť “obrovské peniaze” (ak nie ste nejaký veľký a celosvetovo pôsobiaci affiliate projekt ako napr. thewirecutter.com) a teda väčšina marketérov a online podnikateľov sa naňho nemôže spoliehať ako na hlavný zdroj príjmu.

Read More